Az ultrahangos kavitációs zsírbontás a legújabb és leginnovatívabb módszer a nem kívánt zsírpárnák megszabadulására

 

Ez a technológia egy új korszakot nyitott a testformálásban

 

De mi is pontosan a kavitációs zsírbontás, és miért olyan hatékony ez a módszer? A cikkünkből megtudhatja

 

1. Mi a kavitációs zsírbontás?

A kavitációs zsírbontás egyfajta ultrahangos technológia, amelyet a nem kívánt zsírpárnák célzott és műtéti beavatkozás nélküli csökkentésére fejlesztettek ki.

A kezelés eredményeként a kezelt területen lévő zsírsejtek száma csökken, és mivel a zsírsejtek nem képesek újra termelődni, azok helyén újak nem alakulnak ki.

 

2. Hogyan működik a kavitációs zsírbontás?

Hogyan működik a kavitációs zsírbontás?

A kavitációs zsírbontás a zsírszövetben lévő alacsony nyomású buborékok létrehozásán alapul. A kezelés során a zsírszövetre irányított ultrahang hullámok segítségével alacsony nyomású buborékok keletkeznek a zsírsejtekben. Ezek a buborékok folyamatosan növekednek, majd egy kritikus méret elérésével összeroppannak.

Ennek a hirtelen „rántásnak” a zsírsejtek nem tudnak ellenállni, és elpusztulnak. A módszer hatékonyságát az adja, hogy a tönkrement zsírsejtek helyére nem képződnek újak, tehát a hatás végleges.

 

3. Mi történik a zsírsejtből kiürülő zsírral?

A kavitációs zsírbontás eredményeként a zsírsejtekből kiürülő zsírokat a nyirok- és a vérkeringés szállítja el. Ezek utána a májba kerülnek, ahol részben lebomlanak, majd az epe útján a széklettel, illetve további átalakulást követően a vesén keresztül a vizelettel ürülnek. Nagyon fontos, hogy az intenzív zsírfelszabadulás megterhelheti a szervezetet. Ennek elkerülése, csökkentése érdekében a kezelések között 3-4 napos szünetet kell tartani.

 

4. Miért lehet szükség helyi fogyásra?

Testünkön a zsír eloszlása egyedi mintázatot mutat, ez adja meg a helyi zsírbontó módszerek létjogosultságát. Bár zsírsejtjeink méretükben különbözhetnek, közös bennük, hogy nem tudnak osztódni. Ha egy helyről lefaragjuk a zsírt, eltávolítjuk a zsírsejteket, akkor oda nem is nő vissza semmi.

 

5. Zsírleszívás vagy zsírplasztika – mi a különbség?

A helyi alakformálás első módszere a sebészeti eltávolítás volt, és bizonyos esetekben ma is ez a választandó módszer.

A sebészeti beavatkozások azonban sokakat elrettentenek, mivel vágással és heggyel járnak, melyek gyógyulási hajlama egyéni. A zsírleszívás enyhébb alternatívát kínál, ahol a beavatkozás során 1-2 cm-es vágásokat ejtenek a bőrön, amin keresztül a zsírszövetet eltávolítják.

 

6. Kinek ajánlott a kavitációs zsírbontás?

A kavitációs zsírbontást azoknak ajánljuk, akik a testük egy-egy részén található zsírpárnáktól szeretnének megszabadulni.

 

7. Kinek nem ajánlott a kavitációs zsírbontás?

A kavitációs zsírbontás nem ajánlott terhes nőknek, szív- és érrendszeri megbetegedésben szenvedőknek, pacemakerrel rendelkezőknek, és egyéb egészségügyi problémával küzdőknek.

 

8. Milyen előnyei vannak a kavitációs zsírbontásnak a más fogyókúrás módszerekkel szemben?

A kavitációs zsírbontás olyan helyi zsírbontó módszer, amely képes a test egy-egy területén található zsírpárnákat célzottan csökkenteni. Ez az eljárás hatékonyabb lehet, mint a hagyományos fogyókúrás módszerek, melyek gyakran csak általános zsírcsökkentést eredményeznek, és nem képesek a problémás területeket célzottan kezelni.

 

9. Kavitációs zsírbontás Békéscsabán a Megyeri Ildikó Zsírbontó stúdióban

A kavitációs zsírbontás technológiája már Békéscsabán is elérhető. Így bárki, aki szeretné formálni az alakját, ezt a hatékony kezelést mindenféle képen ajánlatos kipróbálni.

 

Nők és férfiak egyaránt igénybe vehetik a kavitációs zsírbontást?

Nők és férfiak egyaránt igénybe vehetik a kavitációs zsírbontást?

 

A kérdés valójában így is szólhatna: a kavitációs zsírbontást férfiak is használhatják?

Máig él ugyanis az a sztereotípia, hogy szépségszalonba a hölgyek járnak. Ezzel ellentétben egyre több férfi veszi igénybe a kozmetikai beavatkozásokat, sőt egy európai felmérés szerint tavaly több férfin végeztek plasztikai műtétet, mint nőn.

Az alakformáló kezelésekre és a kavitációs zsírbontásra is igaz, hogy egyre több férfi veszi igénybe. Igen sok férfi küzd zsírpárnákkal a legkülönbözőbb helyeken, tehát ez nem női probléma. 

A férfiak számára tehát a kavitációs zsírbontás ugyanúgy ajánlott alakformálásra, mint a nők számára. Sőt a hatékonyságban sincs különbség. Ha a férfi pocakról eltüntetjük a zsírt, képesek előbújni alóla még a kis kockák is.

A kavitációs zsírbontás tehát nem csak a nagyobb zsírpárnák eltüntetésére alkalmas, hanem az izmok kontúrjának előhozására, az edzés kiegészítésére is. Így férfiak is bátran jelentkezhetnek kavitációs zsírbontó kezelésre. Ha többet szeretnél megtudni arról, miért lehet érdemes a férfiaknak is kavitációs zsírbontást igénybe venni a kockahas eléréséhez? Kattints ide!

 

10. Összefoglalás

Összefoglalva, a kavitációs zsírbontás egy forradalmi módszer a nem kívánt zsírpárnák elleni küzdelemben. Nem igényel fizikai beavatkozást, és képes a test egy-egy területén található zsírsejtek számának tartós csökkentésére. Az eljárás hatékony, biztonságos, így ideális választás lehet azok számára, akik szeretnék formálni az alakjukat.