A LED fényterápia, azaz a fotobiomoduláció Érd központjában!

 

Érden már szinte csak azok nem ismerik az Ebony Szépségszalon kozmetikai és alakformáló kezeléseit, akiket „hidegen” hagy a szépészeti szalonok látogatása

 

A LED terápiáról (fotobiomoduláció) bővebben, Vass Esztertől, az Ebony szépségszalon és kozmetika tulajdonosától kaptunk bővebb információt

A LED terápiáról (fotobiomoduláció) bővebben, Vass Esztertől, az Ebony szépségszalon tulajdonosától kaptunk bővebb információt

A tőle megszokott alapossággal beszélt a fényterápiáról, és ezt szeretnénk Veletek bővebben is megosztani itt a PRHírek oldalon.

Vass Eszter szépségszalonjában Érden a LED terápiás eszközzel végzett kezelés már szinte rutinszerű, már elég régóta alkalmazza az EBONY szépségszalonban ezt a fajta kezelési módszert elég szuper eredményekkel.

És mivel ennek a kezelésnek nincsen semmiféle mellékhatása, vagy felépülési ideje, és az olyan bőrproblémák is kezelhetők vele, mint pl; ekcéma, pikkelysömör, súlyos akne.

Eszternek ezért nem is volt kérdés, hogy nála is helyet kapjon a szalonban a led terápiás eszköz, hogy alternatív megoldásként segíthessen olyanoknak is, akik előtte már mindent (is) megpróbáltak.

Renátának ezért nem is volt kérdés, hogy nála is helyet kapjon a szalonban a led terápiás eszköz, hogy alternatív megoldásként segíthessen olyanoknak is, akik előtte már mindent (is) megpróbáltak.

Nézzük, mi is a története és a háttere a fényterápiának

 

Az Alacsony Intenzitású Lézer Terápia alapjait (Low-Level Laser Therapy vagy LLLT) egy magyar férfi, Mester Endre találta fel 1967-ben a Semmelweis egyetemen.

Patkányok jóindulatú daganatainak gyógyításával kísérletezett, és bár daganatot nem tudott teljesen meggyógyítani, de a sebgyógyulást nagy mértékben elősegítette, ekkor kezdtek el jobban odafigyelni a lézer fény alternatív felhasználásaira.

Igen, ez a fény gyakorlatilag lézer fény, csak azzal a különbséggel, hogy míg a lézer egy koherens fény, vagyis nagy intenzitású energiát egy pontban ad le, addig a LED inkoherens fény, vagyis kis intenzitással, de nagy felületen adja le az energiát.

Akkoriban viszont nem igazán tudták definiálni mi is pontosan az alacsony intenzitás a fény esetében, ezért inkább átnevezték Fotobiomodulációnak, hogy jobban leírja milyen hatása van a látható fénynek.

Aztán persze, mint nagyon sok mást is, magát a LED terápiát a NASA használta először, a növények termesztésének az űrben való kísérletezésében.

Ők is felfedezték a fényterápia egyéb, terápiás hatásait, a sebgyógyulás elősegítéséről külön tanulmányok is születtek.

Csak példaként: a sebgyógyulásban a kollagénnek nagy szerepe van, tehát ha a fény stimulálni tudja a fibroblasztokat, amelyek több kollagén termelésére lesznek képesek, akkor magát a gyógyulási folyamatot is serkentjük.

 

Mindezt sérülések okozása, tehát felépülési idő nélkül.

 

A LED terápia vagyis Fotobiomoduláció alapja a biológiai folyamatok stimulálása, ezáltal az ATP vagyis sejtenergia, sejtfunkciók fokozása, a regeneráció elősegítése.

Ha ezeket a különböző bőrproblémákra és bőrállapotokra vetítjük le, akkor bizony rájöhetünk, hogy ez a jótékony hatás mindenkinek előnyös lehet.

A LED terápiás eszköz által kibocsájtott fény, mentes mindenféle káros hatásoktól, mellékhatásoktól. Ultraibolya sugaraktól mentes hiszen ezek 100-400 nm között mozognak, tehát jóval rövidebb hullámhosszúak, mint az eszköz látható fénye.

A különféle fények különböző hullámhosszon és mélységben működnek, lássuk melyek ezek:

Vörös fény (600-650 nm): A legmélyebben a bőrbe hatoló sugárzás az összes látható fény közül (2 mm), és széles körben kutatták a terápiás felhasználási lehetőségeit.

Sebgyógyulás, fény okozta öregedés (ráncok, pigmentfoltok), ödéma, erythema (kipirosodás), gyulladásos folyamatok csökkentése, fájdalomcsillapítás, valamint aktiválja a hatóanyagok felszívódását. Stimulálja a fibroblasztokat, amelyek több kollagén termelésére képesek.

Tehát kiváló anti-aging kezelés!

A keranociták aktivitását is egyensúlyba hozza, tehát a szarutermelést / szaruleválást is pozitív irányban befolyásolja.

Vitiligoval kapcsolatos kutatások kezdik egyre inkább igazolni, hogy a vörös fény képes javítani ezen az autoimmun állapoton, hiszen beindítja a melanocyták (pigment termelő sejtek) aktivitását, az autoimmun folyamatot folyamatot átfordítani.

Ezzel kapcsolatban már el is kezdtem egy saját tesztelést is, nagyon kíváncsi leszek az eredményére.

Kék fény (400-470 nm): Maximum 1 mm mélységre képes jutni a bőrben, tehát ideális az aknés esetek kezelésében. Ez a fény csökkenti ugyanis a faggyúmirigyek aktivitását és képes a gyulladást okozó Propionibaktériumot elpusztítani.

Egyre több bíztató kutatás születik a psoriasis (pikkelysömör) és ekcéma kék fény általi kezelésére is.

A kutatások azt is kimutatták, hogy az akne kezelésében a piros és kék fény együttes alkalmazásával, egymással szinergiában működve nagyon jó eredményekre képesek.

A kék elpusztítja a P.acnes baktériumot, a vörös pedig a gyulladást csökkenti, így hatékony kezelésnek bizonyult a pattanások csökkentésében. A kombinált kezelés a pikkelysömör kezelésében is még hatékonyabbnak bizonyult.

Ezekre a problémákra sokszor ajánlják a napozást és a szoláriumozást a fény gyógyító hatását kihasználva. Azonban a LED terápiával a káros UV sugarakat teljesen kiiktatjuk és a kizárólag a látható fény jótékony hatása marad mellékhatások nélkül.

Sárga fény (545-600 nm): Bár más hullámhosszon működik, kicsit hasonlít a hatása a vörös fényhez. Kipirosodást tudja kezelni, a pigmentfoltok megjelenését csökkenti.

Korai szakaszban a herpeszt is meg tudja állítani. Egyik legjobb fény a mikrotűs kezelések után, hiszen nem csak a kipirosodást csökkenti, hanem képes 24 órán keresztül fényvédelmet is biztosítani a bőrnek.

A kezelési idő függ a használt gép teljesítményétől, a bőrproblémától, a kezelésbe illesztéstől.

A LED terápiás kezelés végezhető önálló kezelésként, de bármilyen más kezelésbe is könnyedén beilleszthető.

Bár minden kozmetikai kezelésnél kúrát szoktam ajánlani, a LED terápiánál ez különösen fontos. Fontos a gyakoriság: heti 2-3 kezelés is indokolt lehet, illetve a kezelések száma: 5-10-12 kezelés is lehet a probléma súlyosságától függően.

A fényterápia tehát különösen ajánlott hámlasztó és mikrotűs kezelésekhez is.

Remélem hasznosnak találtátok ezt a bejegyzést.

Kipróbálnád ezt a terápiát? Időpontot ITT tudsz foglalni. +36 (20) 575 0822

Cím: Érd, Angyalka utca 1/A  I.emelet 2-es rendelő

 

 

Felhasznált irodalom:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5215795/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/11776448/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4126803/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4479368/

https://www.health.harvard.edu/staying-healthy/led-lights-are-they-a-cure-for-your-skin-woes

Genoled terápia oktatóanyaga